- گام کنکور
- رشته پرستاری
- معرفی رشته پرستاری
رشته پرستاری
معرفی رشته پرستاری:
پرستار، فردی که در زمینه اصول علمی و مهارتهای حرفهای مراقبت، درمان و آموزش بیماران تحصیل کرده و در آن مهارت داشته باشد. پرستار عضوی از تیم درمانی در بیمارستان ها و درمانگاه ها می باشد. در قدیم شاید داشتن تحصیلات دانشگاهی برای پرستار ضروری نبود ولی امروزه پرستاران باید مدرک معتبر دانشگاهی داشته باشند.
- پرستار وضعیت بیماران را کنترل کرده و مطابق با نظرات پزشکان از آنها مراقبت می کند. او به بیماران و همراهان شان اطلاعات لازم را داده و آنها را در مورد نحوه برخورد با بیماری و مراقبت از بیمار راهنمایی می کند.
- پرستارانی که پست های مدیریتی و سرپرستی دارند، مسئولیت هایی از قبیل نظارت و کنترل کارهای گروه پرستاری، شناسایی و بررسی مشکلات بخش پرستاری و خدمات آنها و ... را برعهده دارند.
- پرستار باید مهارت ارتباطی خوب، اخلاق مناسب، درک بالا و صبر زیادی داشته باشد. همچنین باید بتواند فشارهای کاری را تحمل کرده و آرامش خود را تحت هر شرایطی حفظ کند. باید دلسوز و مهربان بوده و با بیماران همدردی کند.
- ساعت کاری پرستار به صورت تمام وقت است. البته گاهی باید به صورت شیفتی در شبها و روزهای تعطیل هم سرکار باشد. محل کار او نیز در بیمارستان ها، کلینیک ها، سایر مراکز درمانی و گاهی مراکز نگهداری سالمندان و کودکان می باشد.شرایط محیط کار پرستاران با هم متفاوت است. به عنوان مثال پرستاری که در بخش کودکان بیمارستان کار می کند با پرستاری که در بخش اورژانس مشغول به کار است، بسیار متفاوت است.
وظایف پرستار:
- ثبت مشخصات بیمار در پرونده های پزشکی او و گزارشات پرستاری
- بررسی منظم وضعیت بیماران از جمله گرفتن دمای بدن، اندازه گیری فشار خون و کنترل وضعیت تنفسی آنها
- کمک به پزشکان و سایر تیم درمان
- دادن داروی بیماران مطابق با دستور پزشک
- انجام تزریقات، تزریق خون، تمیز کردن و پانسمان زخم ها
- استفاده از تجهیزات و دستگاه های پیشرفته پزشکی
- احترام به بیماران و رعایت حقوق آنها
- همکاری با بخش های مختلف بیمارستان
- آرام سازي محيط فيزيكي، كنترل دما و نور، سر و صداي محيط و ساير عوامل محيطي و تامين شرايط استراحت به آرامش بيمار
- کنترل و نظارت بر کار واحد پرستاری و برنامه ریزی شیفت های کاری (از وظایف سرپرستار)
مهارت و دانش مورد نیاز
- مهارت ارتباطی خوب
- شنونده خوبی بودن
- علاقه و تمایل قلبی برای کمک به دیگران
- کار تیمی همراه با استفاده از قدرت ابتکار خود
- توان ذهنی و جسمی مناسب
- مهارت های عملی خوب
- صبر و همدردی
- توانایی جلب اعتماد بیماران
- توانایی تصمیم گیری درست و سریع در شرایط بحرانی
- توانایی حفظ آرامش هنگام فشار کاری زیاد
- مهارت مدیریت زمان و سازماندهی
- مهربان و دلسوز بودن
تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل پرستاری
علاقه مندان به این شغل باید تحصیلات دانشگاهی مرتبط داشته باشند. این افراد می توانند در رشته پرستاری در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا تحصیل کنند. کسب تجربه در این شغل بسیار مهم می باشد به طوری که برای احراز پست هایی مانند سرپرستار، پرستار بخش های ویژه و ... داشتن تجربه از شرایط لازم و اساسی است.
فرصتهای شغلی و بازار کار پرستاری
- پرستار می تواند در بیمارستان ها، درمانگاه ها، مراکز درمانی، مراکز نگهداری سالمندان و کودکان دولتی و خصوصی کار کند. شرایط محیط کار پرستار بستگی به نوع مسئولیت و بخشهای بیمارستان و مراکز درمانی که در آن مشغول می باشد، دارد مثلا یک پرستار که در بخش اورژانس و یا پایگاه اورژانس بیمارستان کار می کند یا پرستاری که در بخش اطفال بیمارستان یا بخش داخلی و جراحی و یا ICU و CCU و یا اطاق عمل از نظر شرایط محیط کار با هم تفاوت دارند . پرستار می تواند در بیمارستان براساس سطح تحصیلات (کارشناسی ، کارشناسی ارشد، دکتری) و سابقه کار، در پستهای پرستار شیفت ، سر پرستار ، سوپروایزر بالینی ، سوپروایزر کنترل عفونت ، سوپروایزر آموزشی و ریاست پرستاری بیمارستان مشغول به کار شود .همچنین می تواند به صورت پرستار خصوصی در منازل بیماران کار کند.
- در ایران با این که پرستاران جایگاه واقعی خود را نیافتهاند و در چند سال اخیر نیز با تعداد قابل توجهی فارغالتحصیل رشته پرستاری از دانشگاه آزاد و دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی – درمانی روبرو بوده ایم، اما هنوز مراکز بهداشتی – درمانی به پرستارانی متخصص، مجرب و توانمند نیازمندند و در واقع بازار کار برای فارغالتحصیل خوب این رشته وجود دارد.
- برخی از کارشناسان این شغل را از لحاظ سختی کار در رده دوم مشاغل قرار داده اند. پرستاران با بیماران مختلف جسمانی و روانی سر و کار داشته و در معرض بیماری های مختلف نیز قرار دارند. وجود فشار کاری، ساعت های کار طولانی، استرس بالا و کم بودن حقوق و مزایا نیز از مشکلات دیگر این شغل می باشد. اما به نقل از برخی پرستاران شور و شعف سلامتی یک بیمار حسی است که در هیچ شغل دیگری وجود ندارد و این برای آنها کافی است.
برای مشاهده لیست خدمات موسسه گام کنکور در رشته علوم تغذیه کلیک فرمایید. مشاهده
مطالب مرتبط با این مقاله
مصاحبه رتبههای برتر رشته تغذیه
مصاحبه با سید مجتبی قریشی – رتبه 6 دکتری 1401
گام کنکور - -۱. در کنکور امسال چه رتبه ای آوردید و درصد هر یک از درسهاتون چقدر بوده است؟ سید مجتبی قریشی هستم فارغ التحصیل لیسانس تغذیه دانشگاه علوم تحقیقات…
مصاحبه با سوگند سعادتمند – رتبه 29 ارشد تغذیه 1403
گام کنکور - -۱. در چه سالی و از کدام دانشگاه فارغ التحصیل شدهاید؟ و درصدهای هر درستان را در کنکور امسال بفرمایید؟ تیر ۱۴۰۳ از دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با…
مصاحبه با نگار سادات لاجوردی – رتبه ۶ ارشد تغذیه ۱۴۰۳
گام کنکور - -۱. در چه سالی و از کدام دانشگاه فارغ التحصیل شدهاید؟ و درصدهای هر درستان را در کنکور امسال بفرمایید؟ من سال ١٤٠٢ از دانشگاه علوم و تحقيقات…
نیاز به مشاوره دارید؟
نیاز به مشاوره دارید؟
- معرفی رشته پرستاریchevron_left
- بازار کار رشته پرستاریchevron_left
- کنکور ارشد پرستاریchevron_left
- منابع ارشد پرستاریchevron_left
- ظرفیت کارشناسی ارشد پرستاریchevron_left
- گرایش های ارشد پرستاریchevron_left
- ارشد پرستاری داخلی جراحیchevron_left
- ارشد پرستاری در اورژانسchevron_left
- ارشد پرستاری کودکchevron_left
- ارشد پرستاری در سالمندانchevron_left
- ارشد پرستاری سلامت جامعهchevron_left
- ارشد مدیریت پرستاریchevron_left
- ارشد روان پرستاریchevron_left
- ارشد مراقبت ویژه کودکانchevron_left
- ارشد پرستاری نظامیchevron_left
- ارشد پرستاری توانبخشیchevron_left
- ارشد پرستاری مراقب ویژهchevron_left
آیا سوالی دارید؟
ساعات کاری گام کنکور
access_time روزهای کاری: شنبه تا پنجشنبه
access_time ساعت کاری: ۹:۰۰ – ۱۸:۰۰